menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Overijssel weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Overijssel

Een kundige Mediator uit Overijssel helpt u graag verder.

Hoe werkt mediation in Overijssel & wat is het

U schakelt een mediator in wanneer een gesprek nog steeds mogelijk is. Voordat dingen van kwaad tot erger gaan en er een rechter aan te pas moet komen. Namelijk, bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de partijen de zaak verliest, waardoor de daadwerkelijk oorzaak van een conflictsituatie niet is opgelost. Mediation kiest u voor u allebei.

In een sessie met een mediator zal deze alleen vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Uiteraard geeft de mediator informatie die noodzakelijk is. De goede intentie van betrokken partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Dus, allebei de partijen moeten naar elkaar luisteren en zich in elkaars situatie inleven.

Het eerste gesprek zal bestaan uit een uitleg van het gehele proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In deze overeenkomst staan alle regels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de basis van vrijwilligheid.

Als alle blokkades boven water zijn en wellicht goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. Daarna kan er in de afrondende fase een definitieve oplossing bereikt worden, welke dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misverstanden over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Overijssel kan onder andere worden ingeschakeld voor:

  • conflicten in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
8.962
Klanten geholpen met mediators vergelijken
58.120
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Overijssel

Heeft u een zakelijke mediator uit Overijssel nodig?

Een ondernemer loopt altijd het risico op juridische geschillen. Wellicht is er een vertrouwensbreuk tussen uw zakenpartner en u ontstaan? Zo kunt u een verschil in inzichten met een medewerker krijgen, of er ontstaat een conflict met een leverancier of een klant.

De gang naar de rechtbank is natuurlijk snel gezet, maar hoe zeker bent u dat dat de juiste stap is? Een stap naar de rechter zal vaak dan ook inhouden dat uw relatie met die klant definitief voorbij is. Een gang naar de rechtbank is dan wellicht een te grote stap als het om een klant gaat die u niet kunt missen. En een medewerker waarmee u in een conflictsituatie zit, kan het u en uw bedrijf nog flink lastig maken.

Alhoewel het waarschijnlijk niet altijd zo lijkt, zijn er voor vrijwel alle conflicten wel oplossingen te verzinnen. Vaak zit het probleem bij conflicten in het feit dat de boel inmiddels behoorlijk op de spits is gedreven en geen enkele partij iets wil toegeven. Om wel tot een oplossing te komen zonder interventie van de rechtbank, kunt u bijvoorbeeld eens denken aan een mediator.

Is er sprake van een een juridische conflict en wilt u dit niet voor de rechter oplossen? Schakelt u dan een mediator in. U heeft een onderneming in Overijssel dan bent u hier aan het juiste adres. U laat hier uw gegevens achter en in een mum van tijd ontvangt u offertes binnen van verscheidene mediators in Overijssel.

mac
mac
img

Ik ben Michael Schenkels, regiomanager in Overijssel. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Overijssel.

Zoeken naar top mediation uit Overijssel?

Als u een mediator zoekt, dan is het slim een mediator uit ons netwerk te kiezen. Wil een mediator ingeschreven zijn in ons register, dan dient deze aan een aantal standaard kwaliteitseisen te voldoen. U kunt zeker weten dat u in zee gaat met een zeer ervaren en professionele mediator, als deze staat ingeschreven bij Professionals Overijssel. U kunt er tevens zeker van zijn dat de mediators die bij ons ingeschreven staan, zijn ingeschreven in het nationaal register.

Voorkom juridisch “getouwtrek”. Een uitspraak van de rechter kent winnaars en dus ook verliezers, bij mediation komen alle partijen als winnaar uit de bus. U kunt snel meerdere mediation prijsopgaven opvragen, gewoon op onze website. Op die manier kunt u de mediators vergelijken en besluiten met wie u in zee wilt gaan. Misschien de voordeligste? Of kiest u voor een mediator bij u in de buurt?

Het grootste pluspunt van betaalbare mediation in Overijssel is, dat beide partijen het op den duur eens worden en toch nog een oplossing vinden waar beiden aan gewerkt hebben en beiden achter staan. Een uitspraak van de rechter moet door alle partijen worden geaccepteerd, en dat hoeft zeker niet altijd in uw voordeel te zijn.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Overijssel te zeggen hebben!

img

Mathijn Klein Geerts

Heldere afspraken gemaakt met de Mediator die Professionals Overijssel voor mij had gecontacteerd. Er werd rekening gehouden met mijn wensen waardoor het uit selectieproces eigenlijk super eenvoudig was. Ik ben enorm te spreken over de service die Professionals Overijssel aanbied.

img

Ottelien Wennemars

Professionals Overijssel heeft goed werk geleverd. Direct actie ondernomen op mijn offerte aanvraag. Kan er niks slechts over zeggen. Zo zou iedereen moeten werken!

Professionals uit andere branches in Overijssel

Let's Talk

Bij Professionals Overijssel staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier